BejelentésSÁRKÁNYSZÍV Sárkányhajó Szakosztály
DVSC

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.

Bemutatkozás

Szakosztályunk 2008 június 25.-én a DVSC (Dunaújvárosi Vízi Sport Club) keretein belül dr. Sándor Péter támogatásával alakult. Nevünk igen hangzatos: SÁRKÁNYSZÍV! Alapvető célkitűzésünk az volt, hogy minél több embert vízre csábítva egy jóhangulatú tömegsportéletet hozzunk Dunaújváros életébe. A kezdeti nehézségek után a néhány fős alapító taglétszám szépen növekedni kezdett. Csupán néhány hónap alatt a szakosztálytagok száma már meghaladta a hatvan főt jelezve ezzel, hogy milyen igény van a környékben ilyen fajta megmozdulásra. A csapatot persze nem csupán a kemény (de azért jó hangulatú) edzések kovácsolják össze. Rendszeresen találunk okot a közös együttlétre, szórakozásra, bulizásra.

De mi is az a sárkányhajó?
A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12,5 m hosszú kenu típusú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít. A versenyeken 18-20 lapátos két oldalt arccal előre ülve egytollú kenu lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig hátul a hajó farában áll és a rögzített kormánylapáttal kormányoz. Az eddig leírtakból is kiderül, hogy a sárkányhajózás egy olyan közösség teremtő és fejlesztő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint 20-an küzdenek. Egy legénység 2 labdarugó csapatnyi emberből áll.
A sárkányhajózás története >>>
Versenyszabályok >>>

Ahogy duzzadt a csapatlétszám egyre nagyobb igény támadt az esetleges jó versenyeredmények elérésére. És az edzésmunka meg is hozta gyümölcsét. Nem várt jó eredményeknek köszönhetően a vezetőség és a csapattagok immár nem elégszenek meg csupán a versenyen való szereplés élményével. Ha verseny van győzni megyünk! És bizony nem egyszer megszorongatjuk az évtizedes múltra visszatekintő evezős szakosztályok csapatait. Ez persze annak is köszönhető, hogy a téli hideg hónapokban sem áll meg az élet a csónakházban. Fárasztó téli alapozással készülünk fel a elkövetkezendő verszenyszezonra. Természetesen az edzés komolysága sosem vet gátat a jó hangulatnak.

A szakosztály nagy előnye, hogy alapvetően minden tag szabadidős tevékenységként űzi a sportot és mindenki maga dönti el, mennyi időt és energiát tud rá áldozni. Ebből kifolyólag van itt helye tapasztalt evesősöknek és teljesen kezdőknek egyaránt. A többség egyébként teljesen tapasztalatlanként érkezik hozzánk. Az evezés technikája rendkívül gyorsan megtanulható, az erő az edzéssel jön a kitartás pedig a csapat összetartó erejében rejlik.

Ha felkeltettük érdeklődését (érdeklődésedet) megtalálhatóak vagyunk az elérhetőségeknél illetve lenn a Dunán a kajak-kenu csónakháznál edzés időpontokban.

Edzések:
hétfő, szerda, péntek: 17:45-kor
és szombaton: 15:45-kor a csónakházban

Köszönet illeti az edzés lehetőségekért a Dunaföldvári Sportokat Támogató Egyesületnek, a Rácalmás SE-nek, támogatóinknak illetve dr. Sándor Péter hathatós segítségéért.

A szakosztály vezető: Szücs László
Vezetőségi tagok:Tóth Edit, Tóth Zsuzsanna
Edző:Antal Iván
Szakmai vezető: Jakab István
Technikai vezető: Malomsoki Sándor


SÁRKÁNYSZÍV LEGYEN VELETEK !!!!!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!